ІНСТРУКЦІЯ
для медичного використання препарату
(Yogurt)
Загальна характеристика:
основні фізико-хімічні властивості: дрібний порошок білого кольору з жовтуватим відтінком (можливі варіації кольору – до слонової кістки та наявність окремих гранул);
склад: 1 капсула містить: Lactobacillus acidophilus – 9,0 мг; Lactobacillusbifidus – 5,0 мг; культура Йогурта (Streptococcus thermophilus, Lactobacillusdelbrueckii subsp. bulgaricus) – 20,0 мг;
допоміжні речовини: лактоза, магнію стеарат, сироватка упорошку, кислота аскорбінова.
Форма випуску. Капсули.
Фармакотерапевтична група. Антидіарейні мікробні препарати: комбінаціялактобактерій. Код АТС A07F A51.
Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Молочнокислі бактерії препарату Йогурт входять до складу нормальної кишкової флори людини й відіграють важливу роль у забезпеченні колонізаційної резистентності, імуностимулюючої, вітаміноутворюючої, детоксикаційної та травної функцій організму. Антимікробна активність молочнокислих бактерій проявляється щодо стафілококів, протею, ентеропатогенної кишкової палички та грибів роду Candidaй пов’язана з їх здатністю продукувати молочну кислоту, лактоцини, перекис водню, оцтову та пропіленову кислоти, лізоцим. Молочнокислі бактерії знижуютьрН вмісту кишечнику, запобігають росту та розмноженню патогенної та умовно патогенної мікрофлори. Лактобактерії є бар’єром для проникнення з кишечнику укров сенсибілізуючих речовин (ендотоксинів, бактеріальних і харчових алергенів).
Фармакокінетика. Життєздатність бактерій, які входять до складу препарату Йогурт, не порушується при проходженні крізь стравохід, шлунок і дванадцяти палу кишку. При інкубуванні у розчині шлункового соку при 37 °C і рН 3 протягом 3 годин вони залишалися повністю життєздатними. Крім того, вони продовжували рости у живильному середовищі, яке містило 1 % жовчі. Усе це забезпечує стабільне проходження бактерій, які входять до складу препарату Йогурт, домісця їх дії – тонкого й товстого кишечнику.
Колонізаційна здатність культури препарату Йогурт посилюється зарахунок комбінації з Streptococcus thermophilus.
Показання для застосування.
Профілактика й лікування гострих і хронічних гастроентеритів у дітей та дорослих.
Лікування стану дисбактеріозу, як місцевого, так і генералізованого.
Профілактика дисбактеріозу під час і після прийому антибіотиків, хіміопрепаратів, променевої терапії тощо.
У комплексній терапії алергічних захворювань (атопічних дерматитів, харчової алергії).
Рекомендований пацієнтам, які не вживають кисломолочні продукти.
Спосіб застосування та дози.
Для лікування препарат призначають:
діти до 1 року : ½ - 1 капсула на день, під час їди ( відкрити капсулу й змішати її вміст із невеликою кількістю їди або рідини );
діти від 1-го до 3-х років: 1-2 капсули на день, під час їди;
діти від 3-х до 12-ти років: 1 капсула 3 рази на день, під час їди;
дорослі і підлітки старше 12-ти років: 1-2 капсули 3 рази на день, підчас їди.
Курс лікування –25-30 днів. При необхідності курс можна повторити.
Профілактично препарат призначається дорослим і підліткам старше 12-років по 1 капсулі на день, під час їди. Дітям до 12-ти років – по½ капсули на день. Розкрийте капсулу на дві половинки. Висипте та змішайте з їжею або напоєм, призначеними для дитини, приблизно половину вмісту капсули (білий порошок, що є сумішшю лакто – та біфідобактерій).
Побічна дія. Побічні реакції не виявлено
Протипоказання. Протипоказань не виявлено.
Передозування. Неможливе.
Особливості застосування.
Препарат приймається під час їди. Дітям або дорослим, які не можуть проковтнути капсулу, рекомендується відкрити капсулу й змішати її вміст із невеликою кількістю їди або рідини.
Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат призначається у комплексній терапії разом з антибіотиками, сульфаніламідами, метронідазолом та іншими антибактеріальними препаратами.
Таблиця антибіотико резистентності лактобацил, якімістяться
у препараті ЙОГУРТ
Метод дисків (37 °C, 24 год.) |
|||||
Антимікро- біологічні речовини |
Доза |
Результат |
|||
Lactobacillus acidophilus |
Lactobacillus bulgaricus |
Lactobacillus bifidus |
Streptococcus thermophilus |
||
Гентаміцин |
10 мкг |
стійк. |
стійк. |
стійк. |
стійк. |
Канаміцин |
30 мкг |
стійк. |
стійк. |
стійк. |
стійк. |
Лінкоміцин |
2 мкг |
стійк. |
слабо чутлив. |
стійк. |
чутлив. |
Неоміцин |
30 мкг |
стійк. |
стійк. |
стійк. |
стійк. |
Новобіоцин |
30 мкг |
стійк. |
стійк. |
чутлив. |
слабо чутлив. |
Полі міксин В |
10 од |
стійк. |
слабо чутлив. |
стійк. |
слабо чутлив. |
Рифампіцин |
5 мкг |
слабо чутлив. |
чутлив. |
чутлив. |
чутлив. |
Стрептоміцин |
10 мкг |
стійк. |
стійк. |
стійк. |
стійк. |
Сульфоксазол |
300 мкг |
стійк. |
стійк. |
стійк. |
чутлив. |
Ампіцилін |
10 мкг |
чутлив. |
чутлив. |
чутлив. |
чутлив. |
Бацитрацин |
10 од |
чутлив. |
чутлив. |
чутлив. |
чутлив. |
Цефалотин |
30 мкг |
чутлив. |
чутлив. |
стійк. |
чутлив. |
Левоміцетін |
30 мкг |
чутлив. |
чутлив. |
чутлив. |
чутлив. |
Єритроміцин |
15 мкг |
чутлив. |
чутлив. |
чутлив. |
чутлив. |
Нітрофурантоїн |
300 мкг |
чутлив. |
чутлив. |
стійк. |
чутлив. |
Пеніцилін G |
5 од |
чутлив. |
чутлив. |
чутлив. |
чутлив. |
Тетрациклін |
30 мкг |
чутлив. |
чутлив. |
стійк. |
чутлив. |
Ванкоміцин |
30 мкг |
чутлив. |
чутлив. |
стійк. |
чутлив. |
Умови і термін зберігання. Термін придатності препарату – 3 роки.
Препарат необхідно зберігати в недоступному для дітей місці, при температурі 4 ºC - 8 ºC.
(Yogurt)
Описание
Состав и форма выпуска: капс. 2 млрд, № 20 капс. 2 млрд, № 30 капс. 2 млрд, № 75
1 капсула содержит 2 млрд активных бактерий Lactobacillus rhamnosus R0011, Lactobacillus rhamnosus R0049, Yogurt Culture (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbruesckii ssp. bulgaricus). Прочие ингредиенты: лактоза, порошок сыворотки, стеарат магния, аскорбиновая кислота.
Сертификат государственной регистрации: № 367/08-300200000 от 14.05.2008 до 14.05.2013
табл. 200 млн., № 100
1 таблетка содержит 200 млн активных клеток Lactobacillus rhamnosus R0011, Lactobacillus rhamnosus R0049, Lactobacillus acidophilus R0052, Yogurt Culture (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbruesckii ssp. bulgaricus),
вспомогательные вещества: лактоза, микрокристаллическая целлюлоза, стеарат магния, аскорбиновая кислота, сахароза.
Сертификат государственной регистрации: № 368/08-300200000 от 14.05.2008 до 14.05.2013
Фармокологические свойства: молочнокислые бактерии нормализуют состав микрофлоры кишечника и процесс пищеварения (особенно во время и после антибиотикотерапии), способствуют снижению уровня ХС в крови, подавляют гнилостные процессы и угнетают развитие патогенных и условно-патогенных микроорганизмов в кишечнике, способствуют расщеплению лактозы и повышению переносимости сахарозы.
Показания: профилактика и лечение дисбактериоза и гастроэнтерита различного происхождения; нормализация микрофлоры кишечника и процесса пищеварения, особенно во время и после антибиотикотерапии (препарат Йогурт Розель можно применять одновременно с антибиотиками всех классов, за исключением антибиотиков пенициллинового и цефалоспоринового ряда); для повышения иммунитета и неспецифической резистентности организма к инфекциям.
Применение:
Капсулы
Капсулы принимают внутрь с небольшим количеством воды во время еды. Для детей капсулу можно открыть и смешать ее содержимое с водой или пищей комнатной температуры.
С профилактической целью детям в возрасте старше 3 лет назначают по 1 капсуле в сутки, взрослым — по 1–2 капсуле в сутки. Продолжительность приема — не менее 2–3 нед.
С лечебной целью детям в возрасте старше 3 лет назначают по 1 капсуле 2–3 раза в сутки, взрослым — по 1–3 капсуле 3 раза в сутки.
Таблетки
Таблетки принимают внутрь с небольшим количеством воды во время еды. Для детей таблетки можно измельчить и смешать с прохладной водой или пищей.
С профилактической целью детям в возрасте от 3 лет и старше назначают по 2 таблетки в сутки, взрослым — 2–5 таблеток в сутки. Продолжительность приема — не менее 2–3 нед.
С лечебной целью детям в возрасте старше 3 лет назначают по 2 таблетки 2–3 раза в сутки, взрослым — 2–5 таблеток 3 раза в сутки.
Прием препарата продолжают на протяжении всего курса применения антибиотиков или до исчезновения симптомов заболевания. В дальнейшем следует перейти к профилактическому применению. При пероральном приеме антибиотиков Йогурт Розель следует принимать через 2 ч после приема антибиотиков. Йогурт Розель не следует назначать одновременно с антибиотиками пенициллинового и цефалоспоринового ряда.
Противопоказания: не установлены.
Побочные эффекты: не выявлены.
Условия хранения: в холодильнике при температуре 2–8 °С. Открытый флакон предохраняют от воздействия влаги.